Cu câte lucruri greșim față de corpul nostru! Mai întâi, din cauza mâncării procesate, dar și a multor alte greșeli, precum:
- Nu știm la ce să fim atenți când citim etichetele produselor alimentare;
- Nu știm ce alimente nu se păstrează la frigider;
- Nu știm cum să păstrăm alimentele;
- Nu știm cum să nu contaminăm alimentele cu microbi;
- Nu știm ce veselă să folosim;
- Nu știm din ce material ar trebui să fie vasele în care gătim
Etc.
De aceea sunt foarte educative genul acesta de abordări la podcastul meu – „Podcast cu Sens by Natasha”.
Mulți spun: Lasă că părinții mei au trăit și așa!
Dar eu te întreb: Ai idee cu cât mai bine ar fi trăit și dacă aveau mai multe informații legate de mâncare?
Oricum ar fi, noi nu mai avem mâncarea sănătoasă de altădată. Astfel stând lucrurile, măcar am putea să ne informăm despre ceea ce mâncăm.
Mâncarea procesată nu ne mai hrănește corpul, ci doar ne păcălește simțurile.
Cum trebuie să fie mâncarea? În primul rând SIMPLĂ. Fără ingrediente care nu sună cunoscut, fără chimicale dăunătoare.
- Știați că noi importăm roșii care n-au crescut în pământ și care nu au văzut lumina soarelui? Cum poți să crezi că o astfel de hrană te-ar mai putea ajuta?
- Știți că ingredientele scrise pe etichete reflectă cam 60-70% din adevăr?
Urmărește cele două părți ale episodului despre Otrava din mâncare, cu Alexandru Cîrîc (profesor și director al Institutului de Cercetări Alimentare).
Prima parte:
A doua parte: